"Det gør ondt i mit socialdemokratiske hjerte!"

Hovedstyrelses-medlem: Jeg er i eksistentiel krise

"Jeg står i en eksistentiel krise som socialdemokrat. Jeg har ikke besluttet mig for at melde mig ud, for man melder sig ikke bare ud uden at have et alternativ. Men jeg har aldrig overvejet det så grundigt som nu", siger medlem af DLF’s hovedstyrelse Regitze Flannov.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Regitze Flannov er vokset op i en familie af socialdemokrater og opdraget med, at man er medlem af et parti og går aktivt ind i lokalpolitik, studenterpolitik og fagpolitik.

Hun oplever, at den socialdemokratiske regering personificeret med finansminister Bjarne Corydon tramper ind i både den danske model og folkeskolen med store træskostøvler på:"Jeg er bange for, at det bliver en socialdemokratisk regering, der ændrer på folkeskolen som danskernes førstevalg, og det gør ondt i mit socialdemokratiske hjerte. Allerede for nogle år siden, da vi i Socialdemokratiet var med i et folkeskoleforlig om formålsparagraffen, skrev til jeg til Christine Antorini, at jeg var splittet som skolelærer og socialdemokrat".

"Hvis lærerne skal finansiere en skolereform til mellem fem og 12 milliarder, er én ting, hvad det gør ved vores arbejdsmiljø og engagement som lærere, men en anden ting er, hvad det gør ved samfundet. Det er en total gyser!"

"Den danske model er en grundsten i et uhørt succesfuldt arbejdsmarked", siger Regitze Flannov og ser et klart mønster i Bjarne Corydons sms til SAS-personalet under deres nedskæringsforhandlinger og regeringens samarbejde med KL op til de kommende læreroverenskomstforhandlinger: "Begge dele udspringer af, at han har taget nogle valg. Om det sker med en sms eller ved at vride armen om på KL - der er ingen undskyldning for at blande sig!"