Det blev Rambøll md hovedkvarter i Ørestad ved København, der skal evaluere de nationale test

Rambøll skal evaluere de nationale test

Det bliver konsulentfirmaet Rambøll Management Consulting, der skal stå for den store evaluering af effekten af de nationale test på fagligheden i den danske folkeskole. Fire firmaer havde budt på opgaven til tre millioner kroner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Antorini vil have svar: Har de nationale test løftet fagligheden?

Rambøll har tilrettelagt et evalueringsdesign med alsidige evalueringsmetoder, der inddrager elever, lærere, skoleledere, forældre og kommuner, hedder det på uvm.dk

Fire firmaer vil evaluere de nationale test

Rambøll har gennemført mange evalueringer på folkeskoleområdet for såvel ministeriet som Skolerådet.

Hovedformålet med evalueringen er at få svar på det overordnede spørgsmål: Har indførelsen af nationale test styrket skolernes evalueringskultur og dermed gjort eleverne dygtigere? Men evalueringseksperten, professor Peter Dahler-Larsen har dog tidligere over for folkeskolen.dk udtrykt stor skepsis over for, om evalueringen kommer til at besvare det spørgsmål:

"Hvis man skulle have designet testene med henblik på efterfølgende at kunne vise et klart årsags-virkningsforhold, så havde det været dejligt, hvis man for eksempel havde lavet testene kun på et udvalg af skoler, sådan at man havde tænkt eksperimentelt og holdt resultaterne fra de skoler op mod nogle andre skoler, som ikke havde gennemført testene."

Rambøll går i gang med evalueringsprojektet med det samme og har et lille år til opgaven.

Da test blev 
socialdemokratisk 
politik