En ny undersøgelse skal vise morgenmads betydning for fedme.

Forskere vil afklare morgenmads betydning for overvægt

Forskere fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet vil i samarbejde med amerikanske forskere klargøre én gang for alle, om morgenmad har betydning for overvægt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forskere peger ofte på, at det er vigtigt at spise morgenmad for at forebygge overspisning og overvægt. Men den konklusion kan vise sig at være helt forkert.

Konklusionerne er nemlig udelukkende baseret på befolkningsstudier som viser, at personer, der skipper morgenmaden, har større risiko for at blive overvægtige, skriver forskningscenteret Opus i en pressemeddelelse.

Morgenmaden er ikke nødvendigvis det vigtigste måltid

Det er blandt andre professor Arne Astrup, der nu vil undersøge morgenmåltidets betydning for overvægt.

Fra januar 2012 og 16 uger frem vil 324 let til svært overvægtige forsøgspersoner i alderen 20-65 år blive tilfældigt opdelt i tre grupper.  Den ene gruppe spiser i perioden en sund morgenmad inden kl. 10.00, den anden gruppe springer morgenmaden helt over, og den tredje gruppe vil ikke få særlige instrukser i forhold til morgenmad - ud over at de generelt skal følge de officielle kostråd.

Powered by Labrador CMS