Anmeldelse

L.O.C. - De syv dødssynder

L.O.C. er stor

Super materiale, som kommer omkring mange genrer på én gang, har masser af opgaver og oven i købet er elevvenligt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"L.O.C. - De syv dødssynder" er et fremragende materiale med udgangspunkt i den kendte aarhusianske rapper L.O.C.s univers. Som titlen mere end antyder, tager bogen afsæt i de syv dødssynder: misundelse, utugt, dovenskab, hovmod, fråseri, vrede og griskhed.

Fakta:

Titel: L.O.C. - De syv dødssynder

Forfatter: Lise Stadelund

ISBN: 9788791438677

Pris: 744

Sider: 62

Forlag: GeGe Forlag

De syv dødssynder er gamle begreber, som man de seneste år har genopdaget, og som kunstnere naturligt har gjort til deres mærkesager. Det er begreber, som de ældste årgange sagtens kan forholde sig til og naturligt vil stille spørgsmål til.

I materialet sættes det med musikvideoer, artfotos og reklamefilm til debat, om De syv dødssynder er blevet til dyder i det moderne menneskes tilværelse. L.O.C. sætter dem i relation til eksistentielle spørgsmål i sit eget liv og diskuterer og fortolker det 21. århundredes tendenser gennem sine musikvideoer.

Musikvideoerne er virkelig gennemførte og appellerer til unge, samtidig med at de er gode at analysere. Materialet kan let lægges ind i forskellige tematiske sammenhænge, så den er yderst relevant til såvel B-afgangsprøven i 9. klasse som 10.-klasse-prøven i dansk.

Materialet består af en lærervejledning med fem sangtekster, 15 artfotos og arbejdsforløb af forskelligt omfang. Der medfølger en dvd med fire musikvideoer og syv reklamefilm.

"L.O.C. - De syv dødssynder" er udarbejdet til dansk i de ældste klasser, men kan inddrages i kristendom, historie og samfundsfag. For danskfagets vedkommende sætter dette materiale fokus på genrerne musikvideo, reklamefilm og artfotos, men henviser også til relevante dokumentarprogrammer, avisartikler og noveller.

Fokus i opgaverne er metaforer, sproglige billeder, virkemidler og temaer, afhængigt naturligvis af den enkelte tekst eller udtryksform. At der er lagt vægt på temaer, budskab og perspektivering, udspringer ikke kun af det typiske for disse genrer, men af at eleverne lærer perspektivering, om ikke andet så fordi den er en vigtig del af vurderingskriterierne i de mundtlige prøver. Materialet er så omfangsrigt, at man kan arbejde med nogle af teksterne, musikvideoerne, artfotoene eller reklamefilmene og så gemme de resterende som oplæg til prøvetekster.

Sangteksterne er fra rapgenren, og er denne genre ikke introduceret, skal de vigtigste udtryk herfra gennemgås. Artfotos som genre er en blanding af protrætfoto og selviscenesættelse. Det bliver en slags fiktion og henregnes derfor under fiktion - andre udtryksformer. De syv reklamefilm er fra Libresse og sendt i reklameblokke på tv i 2011. De er medtaget, fordi de som L.O.C.s tekster tager udgangspunkt i De syv dødssynder. Rigtig god øjenåbner for eleven om, at temaet indgår i mange genrer.

Alt i alt et super materiale, der omhandler virkelig mange genrer til gennemanalyse på én gang. Her får man et væld af opgaver serveret på én gang og i et meget elevvenligt materiale.

Powered by Labrador CMS