Sproglærerforeningens formand Ingrid Stuart bakker op om en tidligere undervisning i fremmedsprog, som ses i andre europæiske lande

Elever i Europa lærer fremmedsprog tidligere

Europa-kommissionen har netop udsendt en rapport, som fastslår, at skoleelever i Europa bliver yngre og yngre, når de lærer deres første fremmedsprog. I næsten alle europæiske lande er engelsk det mest udbredte fremmedsprog.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Do you speak English?" Sådan et spørgsmål vil et tre-årigt barn i den tysktalende del af Belgien muligvis kunne svare "yes" til. De får nemlig engelskundervisning, fra de er tre år gamle. Det viser en ny rapport fra Europa-kommissionens "Key Data on Teaching Languages at School in Europe 2012", der er udarbejdet af Eurydice og Eurostat.

Rapporten fastslår, at størstedelen af de europæiske lande gennem de sidste 15 år har introduceret fremmedsprogsundervisning tidligere end hidtil. I dag begynder de fleste elever at lære et fremmedsprog, når de mellem seks og ni år gamle.

"Regeringen er berøringsangst over for fremmedsprog"

Sproglærerforeningen: En positiv udvikling Hos Sproglærerforeningen er de positive over for den udvikling, rapporten viser. "Det kan underbygge vores anbefaling om, at elever starter med at få engelsk allerede fra første klasse", siger Ingrid Stuart, formand for Sproglærerforeningen.

Hvor den obligatoriske engelskundervisning i Danmark starter i tredje klasse, så forholder det sig eksempelvis anderledes i Norge. Her starter børnene med engelsk i første klasse. Rapporten bekræfter samtidig, at engelsk er det mest udbredte fremmedsprog i næsten alle europæiske lande. Siden 2005 er denne tendens blevet større, og sprogundervisning i fransk, spansk og tysk følger langt efter.

Rapporten fra EU-kommissionen bliver udarbejdet hvert 3.-.4. år og giver et omfattende billede af sprogundervisning i de 32 deltagende lande.

Læs mere

Rapport: Key Data on Teaching Languages at Schoolin Europe 2012

Powered by Labrador CMS