Direktør i Dansk Naturvidenskabsformidling Mikkel Bohm er meget glad for midlerne fra Trygfonden og glæder sig til de muligheder, midlerne fører med.

To millioner til Kroplaboratorium

Trygfonden har doneret 2.235.000 kroner til et etårigt projekt ved Dansk Naturvidenskabsformidling. Projektet skal finde ud af, hvordan sundhed kan integreres bedre i folkeskolens naturvidenskabelige fag, og munde ud i et undervisningskoncept; et såkaldt Kroplaboratorium.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Direktør i Dansk Naturvidenskabsformidling Mikkel Bohm mener, de naturvidenskabelige fag har potentialet til at fange elevernes interesse for sundhed og motivere dem til en sundere livsstil. I samarbejde med centerleder Nana Benjaminsen fra Center for Science Didaktik, og med midlerne fra Trygfonden, igangsætter han derfor et etårigt projekt, som skal afdække, hvordan sundhedsbegrebet kan blive mere markant i de naturvidenskabelige fag.

"Det er rigtig dejligt, at vi har fået midlerne til projektet. Det giver os en fantastisk mulighed for at gå grundigt til værks. Jeg tror på, at vores lange tidsramme kommer til at betyde, at vores metoder bliver motiverende og lette at gå til for både lærere og elever, så projektet virkelig kan komme til at rykke noget", siger Mikkel Bohm.

900.000 kroner at søge til naturfagsfestival

Projektet kommer til at indeholde en del feltarbejde ude på skolerne, hvor prototyper på læremidler løbende kan blive afprøvet og forbedret. Projektet skal føre til udviklingen af et undervisningskoncept, Kroplaboratorium, hvor eleverne skal bruge deres egne kroppe mere i undervisningen.

"Det bliver meget virkelighedsnært, fordi vi har så god tid til det. Læremidlerne bliver tilpasset den virkelighed, vi oplever ude på skolerne, og derfor bliver det også mere brugbart", siger Mikkel Bohm.

Målet er, at det endelige koncept skal målrettes eleverne i 7.-10. klasse og over en fireårig periode udbredes til 50.000 elever på 100 skoler.