Anmeldelse

Stjerneskud 1, 2 og 3

Stjerneskud

Læsning og skrivning er hinandens forudsætning. ”Stjerneskud” stimulerer indskolingselevernes færdigheder i skriftlig fremstilling og tilbyder samtidig aktiviteter, der understøtter læsehastighed og -sikkerhed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man kan íkke starte for tidligt. Allerede i hæftet til 1. klassetrin er der sat fokus på komposition, det vil sige, at eleverne skal lære, hvordan en tekst bygges rigtigt op. På dette trin er der tæt sammenhæng mellem illustrationerne i hæftet og de tekster, eleverne skal skabe. Men eleverne får også et begyndende kendskab til værktøjet idémylder.

Fakta:

Titel: Stjerneskud 1, 2 og 3

Forfatter: Grete Wiemann Borregaard

ISBN: 9788779965300

Pris: 81,25

Sider: 80

Serie: Stjerneskud

Type: 1

Forlag: Dansklærerforeningen

ISBN: 9788779965270

Pris: 81,25

Sider: 80

Type: 2

ISBN: 9788779965287

Pris: 81,25

Sider: 80

Type: 3

ISBN: 9788779965300

Pris: 468,75

Sider: 150

Type: Lærervejledning

Dette videreføres så i hæfte 2, hvor også en gammel kending, handlingsbroen, introduceres. I hæfte 3 udvides med begreberne problem, højdepunkt, løsning. Alt i alt er der rigtig mange fornuftige, inspirerende skriveoplæg, og så er der blevet plads til en mængde stavetræning, morfologi, genrelære og endog øvesider til grundskrift.

Materialet er formentlig skruet sådan sammen, for at man kan nøjes med at bruge ét hæfte på den årgang, det hører til, og alligevel dække adskillige af danskfagets ganske mange delområder. Spørgsmålet er bare, om eleverne vil blive lidt forvirrede, da hæfterne springer meget rundt mellem temaerne og, hvad dét angår, ikke ser ud til at rumme den store systematik.

Der medhører to farverige og instruktive plakater til ophæng i klassen med henholdsvis de 120 hyppigste ord og de ting, der er vigtige at huske, når eleverne skriver egne tekster. Dertil kommer to æsker med bogstav-, billed- og ordkort samt en idérig og en fagligt helt opdateret lærervejledning. Alle elementer, der er med til at komplettere et indbydende materiale, som hermed anbefales til dansklærere i indskolingen. Hæfterne er smukt layoutede og lige til at gå til.

Powered by Labrador CMS