"Det er de kommende overenskomstforhandlinger, som jeg synes er spændende. Jeg er spændt på, hvad KL byder ind med, og hvad der kommer til her på kongressen: Hvad er det Danmarks Lærerforening vil, og hvor er det, vi er på vej hen?" siger nyvalgt delegeret og kredsmedlem i Vejen Lærerkreds, Anja Overlund Kristensen.

”Jeg suger jo meget til mig, fordi det er første gang, jeg er her”

Den kommende overenskomst er det vigtigste punkt på kongressen for Anja Overlund Kristensen fra Vejen Lærerkreds. Som nyvalgt delegeret og kredsbestyrelsesmedlem er hun spændt på, hvordan kongressen udvikler sig.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad optager jer ude på skolerne lige i øjeblikket? Det drejer sig meget om inklusion. Vi har kurser i inklusion, og det er en stor opgave at løse for os.

"Jeg ser frem til at høre Antorini og hendes visioner"

Hvad synes du, er det vigtigste, der er oppe på kongressen? Der er mange ting at forholde sig til, men det er de kommende overenskomstforhandlinger, som jeg synes er spændende. Jeg er spændt på, hvad KL byder ind med, og hvad der kommer til her på kongressen: Hvad er det Danmarks Lærerforening vil, og hvor er det, vi er på vej hen? Nu snakker Anders Bondo selv om, at vi skal tilbage til det ideologiske frem for det fagforeningsmæssige, hvis vi skal have vores berettigelse. Der kan man jo godt tænke lidt over, hvad er det for en strategi vi lægger som forening.

Bondo på DLF-kongres: Vi tager ansvar trods stramme rammer

Hvad får du mest ud af på kongressen? Jeg suger jo meget til mig, fordi det er første gang, jeg er her. Jeg er helt nyvalgt både som delegeret og som kredsbestyrelsesmedlem, så jeg er spændt på, hvordan det hele udvikler sig. Jeg er spændt på, hvordan debatten kører, og det vil jeg da tage med mig i mit videre arbejde.

Delegerede: Drop "mystiske" projektkrav

Er der noget du her i starten af kongressen har hæftet dig ved? Jeg har synes, at det er nogle spændende oplæg, som både Anders og Gordon kommer med. Nogle ting er jeg enig i, og nogle ting er jeg ikke enig i. Men man sidder også som nyvalgt og tænker, om der er nogle bagvedliggende ting, som man ikke lige er klar over. Det bruger man meget energi på at gennemskue her i starten.

"Man får spurgt ind til nogle ting, og det er motiverende"

Læs mere

Video: Det forventer de delegerede afkongressen