Skuffet lærer sender åbent brev til Antorini

Lærer Lasse Carlsen er skuffet over, at undervisningsminister Christine Antorini har offentliggjort skolernes afgangskarakterer. ”Vil du virkeligt mene, at der kan siges noget fornuftigt om skolernes arbejde med baggrund i disse tal?”, spørger han i et åbent brev til ministeren.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg troede faktisk, vi skulle arbejde sammen om at skabe en bedre folkeskole, ikke fortsætte den tidligere regerings målingsvanvid". Sådan begynder Lasse Carlsen sit brev til ministeren. Årsagen til brevet er, at han på sin Facebook så en DR-statusopdatering, der lød; "Se hvor god din skole er til at undervise". 

Offentgørelse skaber større forskelle "Hvis det er den måde, medierne forstår tallene på, så er det helt galt. Afgangskaraktererne er ikke et udtryk for, hvor gode lærerne er til at undervise. Når man tolker dem sådan, så ved man fra engelske og amerikanske undersøgelser, at de resursestærke forældre fravælger de skoler, der scorer dårligt bliver. Det skaber en falsk effekt af, at der er nogle skoler der er bedre end andre", siger Lasse Carlsen til folkeskolen.dk.

Ny statistik fra ministeriet er ikke en måling af lærerindsats

Efterlyser mediestrategi

Lasse Carlsen underviser på en skole i Gladsaxe og ved siden af studerer han pædagogisk sociologi ved Aarhus Universitet i Emdrup. Han håber, at hans brev kan gøre ministeren opmærksom på, at afgangskaraktererne ikke kan stå alene, når de offentliggøres. "Hvis man skal offentliggøre de tal, må man have en strategi for, hvordan man gør det, så medierne ikke fejlfortolker det", siger Lasse Carlsen. I slutningen af brevet stiller Lasse Carlsen en lang række spørgsmål, som han håber ministeren vil svare på i løbet af sommeren.

Læs mere

Lasse Carlsens åbne brev til Undervisningsminister ChristineAntorini

 

Powered by Labrador CMS