Skolebibliotekerne kan nu søge om penge til udviklingsprojekter.

Skolebiblioteker kan søge om penge til vejledning

Skolebiblioteker har nu mulighed for at søge om at få del i de 18,2 millioner kroner, der hvert år uddeles til at udvikle bibliotekerne. I år har Undervisningsministeriet gjort vejlederfunktionen til indsatsområde for skolebibliotekerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De mange teknologiske muligheder stiller nye krav til vejlederne på landets skolebiblioteker. Med penge til nye spændende projekter får vejlederne endnu bedre forudsætninger for at hjælpe både elever og lærere med at få mest muligt ud af de digitale platforme. Det vil uden tvivl styrke undervisningen og læringen i folkeskolerne," siger Christine Antorini, minister for børn og undervisning i en pressemeddelelse.  

For at få del i pengene, skal skolebibliotekerne beskrive et projekt. Bibliotekerne skal desuden opfylde en række krav for at få del i pengene.

"Blandet andet skal nye digitale medier indgå som et naturligt redskab, og projekterne bør have et fremtidsperspektiv, så resultaterne kan udnyttes efter forsøgsperioden. Desuden vil projekter, hvor der tænkes netværksrelateret, eller hvor der er et samarbejde med uformelle læringsmiljøer, blive prioriteret", lyder det fra ministeriet.

Der kan søges udviklingsmidler inden for disse fire temaer:

- Læringsstrategier for at omsætte teori til undervisning i praksis, 

- Udvikling af vejlederkompetencer i forhold til de digitale læremidler, 

- Elevernes læselyst i udskolingen og 

- Faglig læsning i faget matematik i 3. - 9. klase.

 

Ansøgningsfristen er den 1. november 2012

 

 

Læs mere

Vejledningen til de enkelte temaer kan findes her.