Ingen børnehaveklasse-uddannelse - i denne omgang

Der var ikke ansøgere nok til at oprette en børnehaveklasselederuddannelse i år. Uddannelsen er udviklet af UC Nordjylland, men interessen er spredt over hele landet, så nu satser UCN i stedet på "blended learning", dvs. delvis fjernstudier.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der har været en utrolig dejlig interesse. Men vi er opmærksomme på den udfordring, at det er i Nordjylland, og interessen er spredt over hele landet", siger uddannelseskonsulent i UC Nordjylland Kari Jakobsen.

Hun er overbevist om, at interessen er så stor, fordi det faktisk er muligt at tage en hel uddannelse ved at sætte en række diplommoduler sammen, så den ide er ikke lagt på hylden. I stedet satser UCN på et andet undervisningsformat og vil så udbyde uddannelsen igen i foråret 2013 som "blended learning", dvs. en kombination af internatkurser i Nordjylland og e-learning hjemmefra. 

Børnehaveklasselederuddannelsen er udviklet i samarbejde med Børnehaveklasseforeningen som en diplomuddannelse først og fremmest målrettet pædagoger, der allerede allerede er børnehaveklasseledere eller godt kunne tænke sig at komme til at arbejde i en børnehaveklasse.

Nu kan du læse til børnehaveklasseleder