De 50 millioner til digitale læremidler skal øge den faglige kvalitet i undervisningen og på at mindske skolernes resurseforbrug, fremgår det af kommuneaftalen.

Nu kommer de første 50 millioner til digitale læremidler

I den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for 2013 fremgår det, at der om kort tid vil blive frigivet 50 millioner til indkøb af digitale læremidler. Desuden er regeringen og KL enige om, at effekterne af digitale læremidler skal måles frem mod 2014.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Meldingen om de 50 millioner fra den planlagte pulje på en halv milliard kommer i et bilag til aftalen om kommunernes økonomi for 2013, som blev indgået i weekenden.

Her understreges det, at regeringen og KL vil fortsætte arbejdet med at udbredelsen af it i folkeskolen. "Digitale læreprocesser indgår i dag i mange folkeskoler, men der er behov for en mere systematisk indsats for at sikre, at anvendelsen af it og digitale læremidler bliver en integreret del af undervisningen i folkeskolen," står der i aftalens bilag 2, der omhandler digitalisering og velfærdsteknologi. De 50 millioner kommer fra den pulje på 500 millioner kroner over tre år, som den forrige regering har afsat til styrkelse af it i skolen. Pengene skal bruges til medfinansiering af digitale læremidler til fagene dansk, matematik, engelsk og naturfag.

John Præstegaard, direktør for det digitale forlag Digtea, er glad for, at der endelig kommer en udmelding. Forlagene har på baggrund af den oprindelige melding om de 500 millioner til it i skolen brugt store summer på at udvikle nye digitale læremidler.

Forlag kæmper om lærernes it-millioner

"Vi har ventet i halvandet år på en udmelding om, hvad kravene og forventningerne er for det her. Og den udmelding får indflydelse på, hvordan vi kan håndtere og udbyde vores produkter," siger han.

Effekter af læremidler skal måles De 50 millioner til digitale læremidler frigives blandt andet med sigte på at øge den faglige kvalitet i undervisningen, men også på at mindre skolernes resurseforbrug.

På den baggrund skal der frem mod næste års aftale om kommunernes økonomi gennemføres en måling af effekterne ved digitale læremidler. Denne måling skal altså ske i det skoleår, som starter efter sommerferien. Herefter skal der årligt følges op på udviklingen i forhold til brugen af digitale læremidler.

"Regeringen og KL er enige om, at der årligt skal følges op på omstillingen til øget brug af digitale læremidler, herunder for fremdriften i implementeringen af den nødvendige lokale it-infrastruktur," står der i aftalen.

John Præstegaard fra Digtea ser frem til, at der vil blive fulgt på omstillingen til digitale læremidler.

"Det tyder på, at de lige vil se tingene an. Men det er fantastisk, at de nu virkelig vil gå ind og kigge på, hvad der virker for de digitale læremidler," siger han.

Læs mere

Bilag 2 til aftalen om kommunernes økonomi