Anmeldelse

Webprøver til fysik/kemi

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret
"Webprøver til fysik/kemi" er en samling på 21 webbaserede prøver, der hver indeholder omkring 15 spørgsmål. Ud over de mange emner inden for de gængse fysiske og kemiske fagområder trænes eleven i brugen af de nationale test og elektroniske afgangsprøver, da de er bygget op som disse. Herudover ligner prøvernes opbygning, hvorpå prøverne bookes, monitoreres og afvikles, også de elektroniske prøver. Eleverne får grundig respons på deres svar, og både elev og lærer har efterfølgende adgang til resultaterne.  

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prøverne evaluerer mange faglige emner og kan i høj grad anvendes i den forberedende fase op mod den mundtlige afgangsprøve, da de bevæger sig bredt under Fælles Mål. Prøverne kan med fordel afholdes før og efter et afsluttet forløb eller blot som repetition og opsummering.

Fakta:

Titel: Webprøver til fysik/kemi

ISBN: 978-87-625-0478-3

Type: Internet

Forlag: Gyldendal

Webprøverne fungerer godt. Spørgsmålene er godt formulerede og afpasset folkeskolens niveau. Illustrationer og billeder er meget forklarende, og man vildledes ikke.

Enhver standardiseret prøve har sine begrænsninger i form af konforme og til tider firkantede spørgsmål. Dette gør sig ikke i samme grad gældende her. Ligeledes har den sine fordele i form af tidsbesparelse og for webprøvernes vedkommende et overskueligt, ensartet og let tilgængeligt resultatmateriale. Benytter læreren sig af disse prøver ledsaget af egne prøver og tilpassede aktiviteter for klassen, ja, så bliver "Webprøver til fysik/kemi" et stærkt værktøj.