Anmeldelse

Dansk 0 og 1

Dansk 0 og 1

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forlaget Pirana har udgivet to hefter til danskfaget. Det ene hefte er beregnet til børnehaveklassen og det andet hefte til 1. klasse. Prisen er 25 kroner stykket, og i forlagets omtale af materialet spørges: ”Hvad kan man få for 25 kroner?”

Fakta:

Titel: Dansk 0 og 1

ISBN: 9788702128611

Pris: 31,25

Sider: 64

Forlag: Pirana

ISBN: 9788702128604

Temmelig meget, er svaret herfra. Der er utrolig mange opgaver af meget varierende sværhedsgrad, så hefterne henvender sig til stort set alle elever i indskolingen. Jeg forestiller mig hefterne anvendt som et godt og solidt ekstramateriale til eleverne i de små klasser. De elever, der er hurtigt færdige med klassens øvrige aktiviteter, kan bruge den ekstra tid godt ved at anvende hefterne fra Pirana.

I hefterne er der også ”et kontrolark”, som læreren i fællesskab med eleverne kan udfylde, så eleverne lærer at huske, hvad der eventuelt er for som lektier hjemme, hvis læreren vælger at anvende det. Styrken er dog aktiviteter, som eleverne selv skal kunne mestre. Hefterne egner sig ikke umiddelbart som regulære undervisningsmaterialer, hvilket de heller ikke lover.

Det er en utrolig stor fordel, at hefterne ikke knytter an til de gængse læsebogssystemer, som lærere almindeligvis kan anvende i deres undervisning. Det giver eleverne et frirum til at arbejde med noget andet, som også kvalificerer deres færdigheder og kundskaber.

Indskolingslærer i dansk: Anskaf dig hurtigt hefterne, så dine elever har noget at glæde sig over og hygge sig med, mens de lærer.