Skoleforlig i Aarhus lukker tre skoler

Et skoleforlig mellem Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslistens repræsentanter i Aarhus Byråd medfører tre skolelukninger i kommunen til august 2013.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rundhøjskolen, Vejlby Skole og Kolt Skole er navnene på de tre aarhusianske skoler, der må stille stolene op og dreje nøglen om til skoleåret 2013/2014. Skolerne skal nemlig fusionere med andre skoler i kommunen. Lukningerne og en medfølgende besparelse på 12,8 millioner kroner er konsekvensen af et skoleforlig i Aarhus Byråd.

Mindst seks skoler i Aarhus står til at blive nedlagt

Aarhus Lærerforening opfordrede i efteråret 2011 kommunen til at lukke skoler for at sikre undervisningens kvalitet. Anbefalingen gentog sig i kommunens egen undersøgelsesrapport, der blev offentliggjort for godt en måned siden. Rapporten opstillede fire scenarier, der alle involverede lukninger af mindst seks skoler. Nu ser det ud til, at det kun er halvdelen af de ellers foreslåede skolelukninger, der bliver ført ud i livet.

Læs mere

 Forligstekst