Forlag satser på digitale undervisningsmidler

Forlagene investerer rekordhøje beløb i digitale udgivelser, skriver BogMarkedet, der er fagblad for den danske bogbranche.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Frem til 2015 investerer staten 500 millioner kroner i digital undervisning til folkeskolen, og samtidig har kommunerne med KL i spidsen lovet at lægge op til 1 milliard kroner oven i puljen, så skoleeleverne kan læse undervisningsbøger på tavlecomputere i stedet for på papir. Forlagene investerer historiske beløb i håbet om at få adgang til det blomstrende marked.

"Det er præcis de penge, der gør markedet rigtig interessant lige nu", siger Ebbe Dam Nielsen, forlagsdirektør i Alinea og formand for Sektionen for undervisningsforlag i Forlæggerforeningen til Bogmarkedet.

7 procent af Alineas omsætning lå i 2011 på de digitale læremidler for grundskolen, mens der nu er forventning om, at omsætningen på de digitale læremidler vil stige markant frem til 2015 - måske op til omkring 40 procent.

Forlagsdirektør i Gyldendal Uddannelse Mathias Bruun forventer, at der bliver tale om de største investeringer, som afdelingen nogensinde har foretaget.