Aalborg Lærerforening havde torsdag aften arrangeret børnepasning, så flere unge forældre fik mulighed for at deltage på generalforsamlingen.

Generalforsamling for kvinder og børn

I Helsingør Lærerforening består kredsstyrelsen nu af syv kvinder. Det er ikke tilfældet i Aalborg, men en børnepasningsordning lokkede torsdag aften flere unge mødre til generalforsamling.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er den tid på året, hvor vedtægter kan diskuteres og kredsstyrelser vælges på ny.

I Helsingør betød det kampvalg, og generalforsamlingen valgte syv kvinder til syv poster. Formand Vera Sandby Hansen er vældig godt tilfreds med kompetencerne i den ny kredsstyrelse.

"Man kunne godt tro, at en bestyrelse af udelukkende kvinder kunne komme til kort med teknikken eksempelvis. Men vi er godt dækket ind", siger hun.

Som udgangspunkt mener hun ikke, at køn har nogen betydning for, hvordan man er som kredsstyrelsesmedlem.

"Alle i den nye kredsstyrelse er velkvalificerede og er valgt på generalforsamlingen, fordi de har gode intentioner for arbejdet", siger Vera Sandby Hansen.

Hun fortæller, at flere af kvinderne har fundet interesse for det politiske arbejde i deres roller som tillidsrepræsentanter rundt om på skolerne.

Før jul sad der to mænd i bestyrelsen i Helsingør Lærerforening.

Når børnene bliver passet

I Helsingør har man ikke gjort noget særligt for at rekruttere kvinder til kredsbestyrelsen, end ikke til generalforsamlingerne. De er kommet af sig selv og af politisk engagement, fortæller lærerformanden på de nordsjællandske kanter.   

I Aalborg har man til gengæld tænkt nyt for at få flere unge lærere til kredsens generalforsamling og arrangeret børnepasning i de timer, en sådan foregår.  

Mens børnenes forældre lyttede til formand Dorthe Kamps beretning om arbejdstid og undervisningsprocent, inklusion og økonomi, var fire små størrelser optaget af backgammon spil. 

Det var to lærerstuderende fra Univeristy College Nordjylland, der havde sat aftenen af til at passe børn.

På generalforsamlingen blev hovedstyrelsesmedlem Ulla Koch Sørensen valgt ind som nyt medlem i lærerkredsen. Med formand Dorthe Kamp tæller kredsstyrelsen nu tre kvinder. De resterende seks medlemmer er mænd.

Hvad mener du om kønsfordelingen i din kredsstyrelse?