Anmeldelse

At læse litteratur

At læse litteratur

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er man i sin litteraturundervisning i 8.-9. klasse interesseret i at kombinere det dialogiske med såvel en læser- som en tekstorienteret tilgang, er her alle tiders mulighed. Dette spændende materiale består af en grundbog, et elevhæfte og lærerens resursebog.

Fakta:

Titel: At læse litteratur

Forfatter: Ayoe Quist Henkel

ISBN: 9788702085730

Pris: 198,75 kroner

Sider: 128 sider

Serie: Sammen om

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Med fokus på at ville udvikle kompetente og engagerede litteraturlæsere lægges der i grundbogen op til et grundigt arbejde med spændende og velvalgte tekster: tre noveller, to digte og et romanuddrag eller romanalbum. Romanuddraget kombinerer musik, billeder og ord, og bortset fra Tom Kristensens digt er teksterne af nyere dato.

Elevhæftet indeholder mange opgaver til hver tekst. Opgaverne er inddelt i tre faser, der handler om at komme i gang med teksten: tekståbnere, om at komme ned i teksten: tekstfordybere, og endelig er der opgaver, der fokuserer på at komme frem til en fortolkning: teksttænkere.

I lærervejledningen, eller resursebogen som den kaldes, kan man blandt andet læse om organisationsformer, litteraturpædagogik, mundtlighedspædagogik og cooperative learning. Desuden er der yderligere vejledning til opgavetyper, kopiforlæg, eksempler på elevudfyldte procesark samt guide til grundbogen og elevhæftet. Efter at have arbejdet med grundbogens tekster og procesarkene, kan man meget nemt fortsætte i samme litteraturpædagogiske stil med andre tekster.

Med materialet er der skabt god mulighed for et særdeles engagerende arbejde med litteratur i de ældste klasser.