Anmeldelse

Find ind i historien, 3. klasse

Find ind i historien, 3. klasse

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette nye historiebogssystem lægger sig tæt op ad bogsystemet "Ind i historien", der i de sidste cirka 15 år har været blandt de mest udbredte og anvendte historiebøger i folkeskolens historieundervisning.

Fakta:

Titel: Find ind i historien, 3. klasse

Forfatter: Claus Buttenschøn, Olaf Ries

Pris: 187,50 kroner

Sider: 102 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Bogen starter med nogle introduktionssider om historien som begreb med undertitler som stamtavler, arkæologi, skrift, tid og geografi. Meget godt som en introduktion til forståelsen af historiefaget.  

De seks kapitler, der spænder fra jægerstenalderen og Mesopotamiens ældste landbrug over 1700-tallets bondesamfund, slaveri og emigration til Amerika til arbejderbevægelsens tidlige år, bringer læseren godt rundt i historiens mangfoldighed med udgangspunkt i arbejdet med de nære ting for mennesker til forskellige tider.

Sidst i bogen findes et afsnit om børn i historien med udgangspunkt i nutidens børn. Her stilles spørgsmålet: Hvordan ville det være at træde tilbage i et af de gennemgåede emner fra bogen? Her kommer historiebevidsthedsforståelse frem med fortiden forstået gennem nutidens briller med blik ind i fremtiden.

Emnemæssigt er det en interessant og indholdsvarieret historiebog, men bogen henvender sig faktisk til historie-undervisningen i skolens 3.-klasser. På dette klassetrin er det nok de færreste elever, som selvstændigt kan læse og forstå de elevrettede tekster i bogen. Derfor er hjælp til denne læsning, og forståelsen af samme, i klassen og hjemme hos forældrene en nødvendig del af historieundervisningen, hvis man vil bruge denne bog.

Der er flotte illustrationer, som naturligt kan inddrages i arbejdet med bogens indhold.

På forlagets hjemmeside kan hentes såvel lærerguide som forældreside, historisk metode, ideboks og en tidstavle.