Ny dansk forskning: Generne bestemmer, hvilken diæt der slanker

Danske forskere offentliggør i dag, at befolkningen kan deles i to "slankeprofiler" - to forskellige ekspressioner af et gen, hvilket medfører, at den ene gruppe taber sig mest effektivt på en kulhydratrig slankediæt, mens den anden bør have en stor del af energien fra fedt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dansk fedmeforskning - Hvor er vi og hvor vil vi hen?" heder konferencen på Christiansborg i dag. Diætist og ph.d. Tanje Stocks og professor Thorkild I.A. Sørenen, Institut for Sygdomsforebyggelses ved Københavns Universitetshospital, præsenterer deres studie af genetiske data fra 650 europæere, der har deltaget i en lægekontrolleret overvægtsundersøgelse over 10 uger.

"På den tid kunne man se effekterne af de to profiler. Kan man se samme virkning i længrevarende slankeundersøgelser, kan det på sigt muligvis tale for at bruge genanalyser til at give folk den helt rette, individuelle diæt at tabe sig på", siger Tanja Stocks til Politiken, og understreger, at det samlede kalorieindtag fortsat er det afgørene for, om man taber sig i vægt.

Læs mere

Dansk Fedmeforskning - Hvor er vi og vor vil vihen?