Læse-pris for sprogstimulation i vuggestuen

Årets Læseinitiativpris er givet til to pædagoger i Ballerup for deres projekt med interaktiv oplæsning med tosprogede vuggestuebørn.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er Landsforeningen af Læsepædagoger, der har givet Læseinitiativprisen til de to pædagoger Pia Jeppesen og Mette Bach fra Indslusningsgruppen Sesam i Ballerup Kommune for projektet "Interaktiv oplæsning med tosprogede vuggstuebørn".

Der er tale om en særlig oplæsningsmetode, som er en kombination af interaktiv- og dialogisk oplæsning. Ud fra en børnebog vælger man tre fokusord. Hertil knytter man relevante sange, praktiske aktiviteter, drama og udflugter. Desuden har pædagogerne stillet en udstillingsvæg op i børnehøjde, hvor alle børn, forældre og pædagoger kan følge projektet. Børnene oplever, at ord avler ord.