Kampvalg til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse

22 kandidater kæmper om 20 pladser i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse. Valgkampen er allerede begyndt på folkeskolen.dk, hvor kandidaterne præsenterer sig selv, og du som læser kan være med i debatten og stille spørgsmål til kandidaterne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kandidaterne har fået godkendt deres kandidatur. Nu er valgkampen skudt i gang", siger konsulent i DLF Søren Munch, som løbende har modtaget stillerlister fra kandidater rundt om i Danmark.

16 mænd stiller op, og 6 kvinder. 7 er bosat i Jylland, 2 på Fyn og 13 på Sjælland. 14 kandidater sidder på nuværende tidspunkt i hovedstyrelsen, mens 8 er nye ansigter. Gennemsnitsalderen blandt kandidaterne er 50 år. Her på folkeskolen.dk kan man møde kandidaterne og læse om deres mærkesager. Man kan også stille spørgsmål til dem.

Debatten er i gang

Allerede nu er kandidaterne i fuld gang med at debattere på folkeskolen.dk. Nuværende hovedstyrelsesmedlem og kandidat til den nye hovedstyrelse Niels Christian Sauer mener, der er alt for få kandidater til valget. Han overvejer, om hovedstyrelsesvalget i virkeligheden er et pseudovalg, som allerede er afgjort af kredsstyrelserne rundt om i landet.

"Man skal vist nærmest være lidt småtosset for at tro, at det nytter noget at stille op, hvis man ikke gennem lang og tro tjeneste har erhvervet sig et sikkert kredsbagland. Det er der intet suspekt i, sådan er det bare, lad os være ærlige omkring det", skriver Niels Christians Sauer og mener, at han selv er det eneste eksempel i nyere tid på, at det er lykkes.

Formand for Esbjerg Lærerforening og kandidat til hovedstyrelsen Kenneth Nielsen giver Sauer ret i, at langt de fleste kandidater har et solidt bagland. Men han mener, at det netop betyder, at kandidaterne kan være gode bindeled i foreningen.

"Baglandet står nogle gange med konkrete problemer, som - i situationen - kan være ukendte for Hovedstyrelsen. Eksempelvis vidste vi i Esbjerg kun alt for godt, hvad KL havde gang i, når de tilbød at effektevaluere lærernes arbejdstid", skriver Kenneth Nielsen.

Følg valgkampen på folkeskolen.dk

Det er medlemmerne af Danmarks Lærerforening, der afgør, hvem der skal repræsentere dem i hovedstyrelsen. Afstemningen kommer til at foregå elektronisk. Den åbner den 24. november, og sidste frist for at afgive sin stemme er den 6. december inden kl. 16. Der bliver dog ikke afstemning om pladsen som repræsentant for pensionisterne i fraktion 4, da Greta Jørgensen er eneste kandidat og dermed genvalgt til hovedstyrelsen.

Følg med i valgkamp her på folkeskolen.dk.

Læs mere

Hovedstyrelsesvalg 2011 på folkeskolen.dk