Debat

Endelig svar

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

9. oktober blev Bertel Haarders svar på DLF's syv anbefalinger fra 28. februar offentliggjort. 12. oktober bragte Folkeskolen et indlæg af Bertel Haarder, hvor der står:

»Noget andet er, at jeg ikke har offentliggjort et svar på de syv anbefalinger. Jeg vil ikke i denne sag kommunikere gennem opslag og programerklæringer, men foretrækker direkte kommunikation og samarbejde«.

Timingen er måske ikke perfekt, men nu foreligger der trods alt et svar. Man kan dog mene, at det har varet vel længe for et ministerium, hvor der normalt ikke er langt fra tanke til handling, og hvor man lejlighedsvis opererer med høringsfrister på 14 dage. At DLF skulle vente 222 dage på et svar, må bero på, at det ikke har været opportunt for ministeren at svare. De syv anbefalinger lægger op til et tættere og mere forpligtende samarbejde med DLF, end Bertel Haarder ønsker.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Her et uddrag af ministerens svar:

DLF's anbefaling 7: »Undervisningsministeren sikrer, at Danmarks Lærerforening er repræsenteret, når der nedsættes udvalg og arbejdsgrupper vedrørende ændringer i folkeskolen«.

Bertel Haarders svar: »Det er vigtigt, at folkeskolens parter inddrages i alle væsentlige ændringer af folkeskolen. DLF er også blevet inddraget og indbudt til deltagelse i diverse arbejdsgrupper vedrørende folkeskolen. DLF deltager i styregruppen for Fælles Mål og er inviteret til drøftelser i udvalget til at udarbejde en national strategi for naturfagene. DLF vil endvidere blive indbudt til at deltage i det kommende arbejde med afbureaukratisering af folkeskolen«.

Læs hele ministerens svar på www.uvm.dk og døm selv, om det kan ­bekræfte Bertel Haarders erklærede hensigt om direkte kommunikation og samarbejde med DLF.