Anmeldelse

Sundhed på spil

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Hvorfor et spil, der sætter fokus på sundhed i skolen? Fordi det er et emne, eleverne skal undervises i, og fordi sundhed spiller en rolle for, hvor oplagte eleverne er i løbet af skoledagen. Et samarbejde mellem skolen, hjemmet og eleverne giver gode muligheder for at styrke elevernes sundhed.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er hjælp at hente i "Sundhed på spil". Her kan både elever og forældre inddrages. Der sættes en række sundhedstemaer til debat: Mad og måltider, trivsel, bevægelse, rusmidler, viden og holdninger.

Fakta:

Titel: Sundhed på spil

Type: Diverse

Forlag: FødevarestyrelsenSkole og samfundSundhedsstyrelsen

Dialogspillet er bygget op omkring 40 farverige spillekort med udsagn, der lægger op til diskussioner og aftaler om rammerne for elevernes sundhed.

Materialet indeholder en kort præsentationsfilm om "Sundhed på spil". Filmen sætter blandt andet ord og billeder på spillets formål og det brede og positive sundhedsbegreb. Den giver desuden et indblik i, hvad forældre, elever, lærere og eksperter mener om klassens sundhed. Det er oplagt at vise filmen som introduktion og inspiration for spillets deltagere, umiddelbart inden spillet sættes i gang.

Spillet er meget solidt, farverigt og indbydende, men kræver, at instruktøren forbereder sig grundigt før mødet og gerne i samarbejde med andre. Det er en god ide at fordele de praktiske opgaver mellem deltagerne. Materialet kommer i øvrigt med en god planlægning omkring arrangementet.