Anmeldelse

Harrys køkken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
I fællesskab med sin far laver Harry på fem år sjov og spændende mad med enkle, ordentlige råvarer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hans store glæde og entusiasme virker inspirerende, og i køkkenet kan Harrys retter laves og nydes af både børn og voksne. Bogens indhold spænder vidt; aktiviteterne tager udgangspunkt i sjove oplevelser fra naturen. Der indledes med en gæstemenu med pizza, hindbæriste, snydeis (vandmelon) og grønsagsstave med japansk misodip. Der bliver dækket op på gulvet til de små gæster, så falder resterne jo ikke så langt, og Harry konkluderer, at det er en helt god ide med gulvopdækning.

Fakta:

Titel: Harrys køkken

Forfatter: Carsten Kyster

ISBN: 87-641-0075-8

Pris: 198 kroner

Sider: 176 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Klematis

Temaerne fortsætter med æblerov, svampejagt, julemiddag og utrolig mange årstidsaktiviteter, hvor cirka 25 opskrifter på retter fra samtlige verdensdele giver bogen et spændende og fremmedartet præg. Der ligger noget opdragende i at lade mindre børn smage på mange forskellige ting, og Harry bliver med bogen en slags rollemodel for jævnaldrende.

Bogens opbygning tilgodeser hele familien: De små kan kigge billeder, store børn kan læse om Harrys bedrifter, og de voksne kan formidle opskrifterne og styre slagets gang, når der hygges i køkkenet. Et flot layout er god nytænkning; rigtig mange A4-farvebilleder af retterne og illustrative nærbilleder med frengangsmåder; festligt omslag præger bogen, fedtafvisende og nemt at tørre af.

I skolernes fritidsordninger og som spændende inspiration til hjemkundskabsundervisningen kan bogen varmt anbefales.

Powered by Labrador CMS