Anmeldelse

Fidel Castro 1926-2007

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det siger sig selv, at karismatiske personer har en vis tiltrækning, hvad enten man sympatiserer med dem eller ej. Alligevel må man undre sig en kende, når Fidel Castro stadig kan opleve næsegrus beundring i visse kredse, især da han umiddelbart efter den 11. september 2001 lod adskillige politiske modstandere fængsle; nå, interessen var jo heller ikke koncentreret om Cuba netop på det tidspunkt.

Fakta:

Titel: Fidel Castro 1926-2007

Forfatter: Clive Foss

Pris: 158 kroner

Sider: 184 sider

Type: Bog

Forlag: Billesø og Baltzer

Forfatteren Clive Foss underviser på Georgetowns universitet i Washington og har på forsiden af bogen den lettere provokerende oplysning om Fidel Castro "1926-2007". Ifølge pressen skulle El Comandante En Jefe da have det fortrinligt, om end lillebror Raúl midlertidigt har overtaget tøjlerne. Raúl, der har levet i skyggen af storebror Fidel, har været med hele vejen.

Clive Foss lægger heller ikke fingrene imellem i sin beskrivelse af Fidel Castro, og stilen er præget af forfatterens engagement.

"Fidel Castro 1926-2007" giver et grundigt kronologisk indblik i Fidel Castros liv, da han målrettet fra ungdommen indleder sin karriere som en politiker, der er på vej til at revolutionere det cubanske samfund blandt andet ved at bekæmpe de indlysende uretfærdigheder.

Bogen fremstår som et vederhæftigt bidrag til en viden, skolens ældste elever kan have glæde af, når der skal udarbejdes diverse rapporter. Bogen er uden illustrationer, men er udstyret med et fyldigt noteapparat og en tidstavle. Fidel Castro vil utvivlsomt, når (eller hvis) han dør, blive genstand for en revideret opfattelse.