Anmeldelse

Frikirke for alle

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er en frikirke? Og hvordan er de forskellige fra den danske folkekirke? Det er der nu kommet et hæfte om til brug i kristendomskundskabsundervisningen. For hvor mange ved egentlig, at der er omkring 300 forskellige frikirker i Danmark? Jeg vidste i alt fald ikke, at der var så mange, og at man­ge af dem faktisk er i vækst. Desuden er der mange, der har hørt om frikirker som meto­dist­kir­ken, baptistkirken og pinsekirken, men hvor mange af vore unge i skolen ved egentlig, hvad hver enkelt kirkeretning står for, og hvad deres historie er?

Som garant for seriøsiteten i dette hæfte har man konsulteret professor Viggo Mortensen og bedt ham om at skrive om hæftet. Han anbefaler, at man orienterer om, at disse frikirker faktisk udgør et dynamisk element i det danske kirkeliv. Man kan med god vilje sige, at hæftet og frikirkerne udgør en alter­nativ mulighed, hvor kristendommen præsenteres på vidt forskellig vis, og hvor det næsten er umu­ligt ikke at kunne finde en retning, der siger én et eller andet. Og derfor har man også valgt at kalde hæftet "Frikirke for alle".

Men hvad skal vi så med denne folder, hvis den ikke understøttes af gode faglige diskussioner og besøg i nogle af kirkerne, så man ved selvsyn kan få et indblik i, hvad det drejer sig om? Men det er da fint, at vi har hæftet. Så brug det med omtanke! Senere kan vi så begynde at tænke i fagdidaktik og metodik. Vi skal vel også begynde med lærerens egen efteruddannelse og orientering, og lad os se, hvad der kommer ud af det.