Anmeldelse

Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor er det bare nogle dejlige noveller for børn om hverdagens store og små begivenheder! Hertil krydres de med tegneserier over udvalgte bibelske fortællinger i flotte farver og levende streg. I alt består bogen af ti noveller og ti tegneserier. Novellerne foregår i den lille by Sogneager, og de har forskellige fortællere, der alle går i samme skoleklasse.

I Lene Kaaberbøls velkendte, nutidige sprog, som børnene bare elsker, fortælles blandt andet om veninders indbyrdes regler for god opførsel og jul i skils­misse­familier. Novellerne er meget velegnede til oplæsning. Tegneserierne er lidt sværere at læse op, men så kan de bruges som perspektivering til de "originale" bibelske fortællinger, når der skal sammen­lig­ne­s temaer fra hverdagen og i Bibelen. De bibelske fortællinger er alle de kendte kernefortællinger om Skabelsen, de ti bud, Jesu fødsel, Jesu dåb, Jesu berømte bjergprædiken, Jesu fortællinger om Zakæus og Lazarus samt lidelseshistorien, opstandelsen, himmelfart og pinse. Alle temaer, noveller og tegneserier er meget velegnede til undervisning af juniorkonfirmander eller som en del af en underholdende undervisning i kristendomskundskab på skolens mellemtrin. For vi må da for alt i verden ikke "snyde" de børn, der ikke er døbte, for de gode klassiske fortællinger tilsat godt, moderne litterært alternativ, vel?