Anmeldelse

www.skolefisk.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet fra Skolefisk er dels it-baseret på www.skolefisk.dk, dels fysisk baseret i form af tryksager og fiskeplakater og dels praktisk baseret i form af fiskekasser, der blandt andet indeholder redskaber og røgeovn, som udlånes til skolerne via Københavns Kommunes undervisningscentral.

Undervisningsprojektet er gennemført med støtte fra Fødevareministeriet og EU som led i projektet "Fisk 2 gange om ugen", og resultaterne fra samarbejdet med børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune stilles nu til rådighed for alle landets skoler.

På hjemmesiden har lærere og elever adgang til undervisningsvejledningen til hjemkundskab. Fiskebranchen og Københavns børne- og ungdomsforvaltning har i et tæt samarbejde udviklet de nye tværfaglige undervisningsmaterialer til brug i hjemkundskab og natur/teknik. Lærerne Ida List Larsen og Ole Poulsen, Holbergskolen, har sammen med lærere fra andre skoler været tæt knyttet til projektet. Det omhandler desuden plakater med fiskens anatomi og fiskearter, en temakasse med udlån til skolerne, opskrifter og netværk til fiskehandlere.

Resultatet er godt, og skolerne har for første gang fået et lærerbaseret undervisningsmateriale om fisk og skaldyr, som binder undervisningen sammen fra fiskens liv i havet til tilberedning i hjemkundskabstimerne.

Powered by Labrador CMS