Retssag om dårlig undervisning i folkeskolen

Fagforeningen 3F har sagsøgt Thisted Kommune, fordi kommunen ikke gav ordblinde Mikkel Jensen den rette specialundervisning i folkeskolen. Sagen er den første af sin art i Danmark. Den er bragt for landsretten i dag, men der er endnu ikke afsagt dom.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Norge har lignende sager ført til store erstatninger, skriver fagbladet 3F. Den folkeskole Mikkel Jensen gik på testede ikke drengen for ordblindhed og gav ham ikke den specialundervisning, han havde brug for. Mikkel Jensens

forældre valgte at sende deres søn på en efterskole for elever med læse- og stavevanskeligheder efter 7. klasse. Forældrene betalte 100.000 kroner for opholdet på efterskolen. Thisted Kommune har nægtet at dække udgifterne til efterskoleopholdet, og derfor har 3F lagt sag an mod kommunen.

"Thisted Kommunes skolevæsen har gjort sig skyldig i et alvorligt svigt, som faktisk rækker langt ud over erstatningskravet", siger 3F's forbundssekretær Per Christensen til Fagbladet 3F.

Mikkel Jensen er i dag 18 år og i gang med en landbrugsuddannelse. Han føler sig stadig mærket af nederlagene i folkeskolen.

"Jeg hader faktisk folkeskolen for det, de har gjort. Det er svært at hente alle de år ind, hvor jeg sad på bagerste række og intet lærte", siger Mikkel Jensen til Fagbladet 3F.

Både 3F og Ordblindeforeningen har oplevet en stor stigning i henvendelser fra forældre med ordblinde børn. Forældrene slås med, at skolerne ikke vil anerkende, at børnene er ordblinde og derfor ikke vil teste dem.

Læs mere

Fagbladet 3Fs artikler om ordblinde

Powered by Labrador CMS