Afgangsprøver i færdighedsregning og læsning

Fremover skal danske skoleelever til afgangsprøve i læseforståelse med selvstændig karaktergivning. Og færdighedsregning bliver igen en selvstændig disciplin med egen prøvekarakter, fremgår det af de prøvepapirer, der er udsendt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden 1997 er prøven i færdighedsregning blevet afviklet samtidig med problemløsningsprøven, og færdighedsdelen har talt 25 procent ved karaktergivningen. Med den prøvebekendtgørelse, der nu er sendt til høring, og de planlægningspapirer, ministeriet har udsendt, er færdighedsprøven genindført som selvstændig afgangsprøve.

Og det er ikke kun i matemaitk, at der fremover vil blive lagt mere vægt på færdighederne. ud over skriftlig fremstilling, mundtligt dansk og retstavning, skal 9. klasserne næste år også testes i læseforståelse. Prøven afvikles i forbindelse med retstavningsprøven, men der gives én karakter for læsning og én for retstavning.

Powered by Labrador CMS