Pisa-hitliste over de bedste skoler i København

Det var ellers ikke meningen, at Pisa-undersøgelserne skulle bruges til at rangordne skolerne. Men nu er en liste med gode københavnske skoler sluppet ud.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En hidtil hemmeligholdt udgave af rapporten fra den københavnske Pisa-undersøgelse viser hvilke skoler, der er bedst til at løfte elevernes niveau, og på hvilke skoler eleverne læser bedst. Det er DR Københavns Radio, der har fået aktindsigt i navnene.

Den københavnske Pisa-undersøgelse har vurderet, hvor gode skolerne er til at undervise, når man tager hensyn til, hvilke elever de har. Altså hvilke sociale forhold børnene kommer fra, forældrenes indkomst, uddannelse og beskæftigelse, elevernes modersmål og antallet af søskende, skriver Berlingske Tidende.

Copenhagen Euro School, DIA Privatskole, Frederikssundsvejens Skole, Kildevældsskolen og Øster Farimagsgades Skole er de fem skoler med størst succes i undervisningen, når man tager hensyn elevernes baggrund.

På Frederikssundsvejens Skole er 80 procent af eleverne toprogede, og på Den Islamiske Arabiske Skole, DIA Privatskole er samtlige elever tosprogede.

Den hidtil hemmeligholdte udgave af Københavner-Pisa'en har også listet, hvilke skoler, der har de bedst læsende elever. Det er Ingrid Jespersens Skole, Mariendal Friskole, Sct. Annæ Gymnasium og Sct. Petri Skole.