Anmeldelse

Easy Street- Here and Otherwhere

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet for 5. klasse har samme opdeling og tilsnit som Wanda's World.

Det fantastiske er der også stadig, ligesom humoren og den dejlige britiske legen med ord og udtryk. Materialet har nu fået et internationalt indhold, og ved hjælp af litteraturen, blandt andet Robert Louis Stevenson og H.G. Wells, bliver eleverne inviteret på rejse i både tid og sted. Det giver et godt udgangspunkt for spændende oplevelser i forskellige kulturer, og tværfaglige aktiviteter kan man ikke komme uden om.

Textbook: Har en bred vifte af oplæg, som inddrager eleverne aktivt og gør indlæringen morsom - også for læreren. Det kræver forberedelse for læreren, men det vil komme tifold igen i form af gode undervisningssituationer. Bagest i bogen er der en alfabetisk ordliste.

Activity Book: Bogen er igen opdelt i A-, B- og C-afsnit. De fleste øvelser og opgaver er set før, men måden at udføre dem på og den store variation gør bogen morsom at gå til.

A-delens aktiviteter er inspirerende og med ret forskellig sværhedsgrad. Blandt andet er der eksempler på American English og British English med markerede forskelle.

B-delen har Word Class Collection, hvor eleven skal skrive sine ord i ordklasser, og til hjælp får eleven ord-eksempler i digtform og i tegninger. Fin idé. Eleverne bliver opfordret til at hjælpe hinanden og samarbejde med og om ord/udtryk.

C-delen hedder My English Year og indeholder en blanding af ret bundne, og til dels svære, opgaver og månedsbogens klippe-klistre - tegne - skrive frit-opgaver.

Tapes: Båndene er igen indspillet i England med 'native speakers', og båndene indeholder også denne gang ukendte tekster, der kan fremme lytte-forståelsen, hvis man passer på at differentiere.

Teacher's Guide: Gør rede for idégrundlaget og beskriver, hvordan man bedst benytter Textbook og Activity Book, koordinerer og kombinerer, så man får det største udbytte. Bogen indeholder desuden et 'Games'-afsnit og fem 'Copysheets' til evaluering. Meget relevant og til stor hjælp for læreren.

Alt i alt et flot og gedigent materiale. Eleverne vil komme til at lære meget engelsk på mange forskellige måder og med meget forskellige oplæg og mange forskellige aktiviteter.

Og det vigtigste af det hele: Det bliver et glad og positivt engelsk. Jeg glæder mig til fortsættelsen af systemet.