Anmeldelse

Easy Street - Wanda's World

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Wanda's World er et dejligt materiale om heksen Wanda, hendes bror, Vladimir Vampire, og hendes kæledyr, Clarence the Cat og Boris the Bat, som alle bor i Witcheteria, Wandas hus.

Textbook: Bogen er appetitlig og morsom at gå til for både elev og lærer. Tegningernes gode streg og de varme farver danner en positiv helhed med den klare tekst.

I denne fantasifulde verden bliver eleven præsenteret for den første engelsk-indlæring og det første nære og nødvendige sprog. Her kan man mærke forfatternes sprogglæde og store erfaring. Alle sproglige påvirkninger er taget i brug, og eleverne vænnes til at lege med lydene/ordene, bruge dem og 'læse' dem. Ved hjælp af rhymes-raps-rytme, billeder og små spil og dialoger, sange og vers bliver eleverne opmuntret til selv at gøre tingene, enten ved gentagelse/udenadslære eller ved selvstændige produkter inspireret af for eksempel rhymes.

Selv har forfatterne været inspireret af blandt andre Edward Lear, og morsomt er det at læse vers om denne fortryllende verden i Limerick-versefødder.

Activity Book: Eleven føres gennem opgaverne, som er overskuelige og forskelligartede - og ikke for mange. Bogen er opdelt i A-, B- og C-del.

A-delen lægger sig op til Textbook med enkle individuelle opgaver og/eller for eksempel sange, lege, samtaler, der udføres i fællesskab. B-delen går tættere på indlæring af ord/udtryk og enkel grammatik, alt efter elevens formåen.

C-delen lægger op til selvstændigt arbejde i form af blandt andet en månedsbog, hvor tegninger, ord og klip fra den aktuelle måned sættes ind. Forfatterne påpeger, at evaluering er vigtig, og jeg er meget enig. Den enkelte elev skal have tilbagemelding på sit arbejde, og her foreslås en kommentar på de små selvklæbende gule sedler, som eleven godt må fjerne efter læsning. God ide.

Tape: Båndet er indspillet i England af 'native speakers', og det er fint. Alle tekster, sange og så videre i Textbook er på båndet, og desuden er der ukendt stof, så eleven kan få brug for sin lytteforståelse. En strålende ide, som naturligvis skal bruges 'mit Gefühl'.

Teacher's Guide: Her bliver der gjort rede for idégrundlag, planlægning og anvendelse. Der er desuden gode ideer til, hvordan leg, sang og så videre kan få plads i lektionen. I det hele taget kan man finde mange tips om, hvordan man arbejder med bogen. 'Storytelling' er en vigtig del af engelskundervisning, og Teacher's Guide har et afsnit med historier, og hvordan man fortæller dem. Et fint indslag.

I det hele taget er Wanda's World et meget dejligt materiale med en god opbygning og fin sammenhæng.

En ting savner jeg dog: Denne eventyrlige verden har ikke umiddelbart noget med engelsk, amerikansk eller lignende kultur- og samfundsforhold at gøre. Enkelte steder i bøgerne opfordres der til at drage sammenligninger til ovennævnte lande, men læreren skal altså huske at medtænke samfundsaspektet, også i andre sammenhænge. Kultur er dog også sprog, og i dette materiale afspejles den engelske sprogbrug i høj grad. Jeg giver det min varmeste anbefaling.

Powered by Labrador CMS