Anmeldelse

Dans med børn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi danser for lidt. Vi lærer og styrker kompetencer ved at danse. Gennem dans, bevægelse og udtryk får vi en bedre kropsbevidsthed, selvindsigt og et øget repertoire, som vi kan bruge til at relatere til andre. Vi får kendskab til dansen som moderne kunstform.

På denne baggrund er initiativet Dans i Uddannelse blevet etableret. Dans i Uddannelse er et landsdækkende forum, der har til formål at udvikle dansetiltag og udbrede dansen som bevægelse og udtryksform.

Hæftet indeholder seks oplæg til danseforløb med børn og unge, udarbejdet af seks meget dygtige og erfarne danseinstruktører. Resultatet er dette fine og inspirerende hæfte med danseelementer og bevægelsesforløb. Hvert oplæg beskriver et lille danseforløb, og der er gjort meget ud af overvejelserne omkring organisation, tema og fokus. Der er også stillet skarpt på, hvilke konkrete billeder og danseord der er igangsættende for dansen. Forklaringerne er enkle, og materialet er indbydende og lige til at bruge i praksis.

Dans i Uddannelse tilbyder også kurser og formidling af undervisere til danseforløb, opsætning af forestillinger, foredrag om dans eller danseforestillinger. Brug inspirationen her og dans meget mere.