Anmeldelse

Ordbog til religion - begreber og fagudtryk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Ordbog til religion' er, som titlen antyder, en lille ordbog, og ikke, som man måske umiddelbart vil tro, en form for leksikon. Forventer man det, bliver man skuffet. Men ser man for sig en religions-terminologisk opslagsbog, er der i den daglige undervisning gode muligheder for at give eleverne i folkeskolen (gerne i forbindelse med projektopgaven) et nyttigt overblik over de vigtigste religions-videnskabelige begreber. Her er hvert opslagsord kortfattet forklaret i dets terminologiske betydning, ofte med henvisning til parallelle og modsatte begreber, og er i relevante tilfælde desuden forklaret etymologisk.

Bogens hovedvægt er lagt på de store monoteistiske religioner: kristendommen, jødedommen og islam, men man vil lede forgæves, hvis man vil slå gudenavne og helligsteder op. Det er nemlig ikke bogens sigte.

'Ordbog til religion' er et godt, lille og nyttigt hjælpemiddel, hvor man lynhurtigt kan slå et ord eller begreb op, der har forbindelse med religion. Så den er ikke kun for religionslæreren, men i næsten lige så høj grad en hjælp til dansklæreren, der i læsningen af fag- og skønlitteratur støder på religionsfaglige termer. Derfor bør denne bog så absolut være en del af lærerværelsets bibliotek, men vil også være nyttig at have inden for de store elevers rækkevidde.